Danimarka Seks Turizmi

Youtube'da dünyayı sarsan izlenme rekorları kıran bir videodan bahsedeceğim sizlere. Video aslında sıradan bir çekim. Danimarkalı seksi ve güzel bir kadın elinde bebeğiyle kamera karşısında geçmiş birşeyler anlatıyor.

Ne anlattığını dikkatlice dinlediğinizde izleyenlere bir gün bir sohbette Danimarka'ya gelen bir turistle tanıştığını, turistin Danimarka'yı daha yakından tanımak istediğini bunun için de evine gittiklerinden bahsediyor. Alkolün etkisiyle de seks yaptıklarını ve bu çocuğun o turistin çocuğu olduğunu anlatıyor ve sesleniyor "kim olduğunu hatırlamıyorum nereli olduğunu da bilmiyorum. Bu sevimli çocuk senin çocuğun beni tanıdıysan çocuğuna sahip çık"

Reklam filmi Danimarkalı kadınları ayağa kaldırdı. Tek gecelik ilişkilere ve gayri meşru çocuklara yatkın oldukları izlenenimini Danimarka kadınlarına etiket gibi yapıştırması büyük tepki gördü.

Daha sonra bu videonun Danimarka seks turizmini canlandırmak amacıyla çekilmiş bir reklam filmi olduğu anlaşıldı.

İşte olay reklam:

Truva: Güneş nereden doğuyor?


Tory filminin en ince hatalarından biri de güneşin doğuşudur. Film sırasında güneşin birçok kez denizin üzerinden doğduğunu görmekteyiz. Peki Truva'nın konumu,deniz ve güneş 3lüsünü bir arada düşündüğümüzde güneşin denizin üzerinden doğması mümkünmüdür?

Truva'nın deniz kuzey ve batı kısmında yer almaktadır. Güneşin doğudan doğduğu gerçeğini de göz önünde bulundurduğumuzda Truva'da güneşin denizin üzerinden doğmasını buyrun siz değerlendirin.

Truva: Kendini Yenileyen Kılıç


Paris ve Menaelaus'un teke tek dövüştüğü sahneyi yavaş çekimde incelemeye alalım. Menelaus'un Paris'in kalkanına sertçe vurduktan sonra sahneyi durduralım. Menelaus'un kılıcının ucuna baktığımızda kırılmış olduğunu görürüz. Bir sonraki sahnede ise kılıç sapasağlamdır.

Gladyatör Gaz Silindiri


Gladyatör filmini izlemeyenimiz yoktur heralde. Büyük kumandan Maximus! Arenadaki dövüş sahneleri ile çok konuşulmuş bir film. Hatta film çekimlerinde bir adet set elemanının da hayatını kaybetmesi hepimizin hafızalarındadır.

Şimdi o savaş sahnelerinden birine gidelim. Kolezyumda Carthage Savaşı'nın canlandırıldığı sahne. At arabalı askerleri hatırlıyoruz değil mi? Şimdi o sahneyi karşımıza alalım ve arabanın devrildiği ve toz bulutunun ortalığı kapladığı anda durduralım. Arkadaki gaz çıkaran silindiri yakalayabiliniz değilmi?

Sizi şimdi arşivlerinizden film bulmakla uğraştırmayayım. Bu hatanın videosunu vereyim.

Karayip Korsanları Siyah İncinin Laneti Güneş Gözlüklü Korsan


Bu sefer en iyi film hataları listesindeki bir hata ile karşı karşıyayız. Film Karayip Korsanları Siyah İnci'nin laneti. Soru hiç kovboy şapkalı, t-shirt giyen ve güneş gözlüğü takan korsan gördünüz mü?

Bakalım nasıl oluyormuş? Jack'in korsanlara "Güverteye sizi işe yaramaz köpekler" dediği sahneyi hatırlayalım. Şimdi tam o sahnede duralım ve ekranın en sol uç köşesinde hemen Jack'in omzunun üzerindeki ayakta duran ve denize bakınan kovboy korsan'ı yakalayalım. :)

İlginç oluyor değilmi?

Pippin'in Elleri Bağlı mı Değil mi?


Yine Yüzüklerin Efendisi'nden bir hata ile karşı karşıyayız. Ama bu seferki hatamız İki Kule filminden. İzleyiciler hatırlayacaktır Mary ve Pippin uruk hai'lere esir düşer ve geceyi ormanda geçirecek olan uruk hai'ler arasında Mary ve Pippin'i yemek olarak kullanıp kullanmama konusunda bir kavga çıkar.

Marry ve Pippin'in elleri bağlıdır ve bir şekilde kavga sırasında ellerini kesip kurtulmaya çalışmaktadırlar. O sırada uruk hai'lerin atlarından biri şaha kalkar ardından Pippin gelir ekranlara. Elleri çözük bir şekilde. Daha sonra sahne değişir ve kahramanlarımız elleri tekrar bağlı şekilde karşımıza gelirler.

Yoksa fantazi olsun diye mi tekrar bağladılar? :)

Yüzüklerin Efendisi Yüzük Kardeşliği Peter Jackson'ın ufak rolü


Hobitlerin Bree'ye döndüğü sahneyi hatırlayın. Hobbitler Bree'ye döndüklerinde önlerinden geçen yük arabasında sağdaki elinde havuç tutan adama dikkat edin. Evet Peter Jackson'dan başkası değil.

Resmi görmek için tıklayın

Bir de ufak not: Viggo Mortensen Aragorn rolünün orjinal sahibi değildir. Peter Jackson çekimlerden 2 hafta önce rolün orjinal sahibi olan Stuart Townsend'in Aragorn rolü için çok genç olduğuna kanaat getirip rolün sahibini değiştirmiştir.

Family Guy Yumurta Yumurtlayan Tabak


Family Guy: Stewie Griffin Anlatılmayan Hikaye bölümünden bir adet resimli film hatası. Tabaklardaki yumurta adedine dikkat edin.

Snipper oyunu nedir?

Şimdi yazacağım bir film hatası değil. Fakat üzerinde değinmek istediğim bir hata. Bugun yayınlanan bir habere göre İzmir'de 5 gün arayla otobüs duraklarında yaralanan insanların sebebinin havalı tüfeklerle insanlara ateş eden çocuklar olduğu anlaşılmıştı.

Bugun gazeteleri elime aldım ve sırayla göz gezdirmeye başladım. Sözcü gazetesi sayfa 3'te bu haberle ilgili başlık dikkatimi çekti. Başıkta çocukların oynadığı oyundan "SNİPPER" oyunu olarak bahsedilmekte. Sniper şeklinde olması gereken başlık çift 'p' ile yazılmış.

Şimdi burada canımı sıkan olay yazım hatası değil. Yanlış yazılmış olabilir yada bilgisizlik olabilir. Orasını bilemiyoruz. Fakat bir gazetenin sniper kelimesini araştırmadan manşet atması mı kötü olan? Yoksa anadilimiz güzel Türkçe'mizi kullanmayışı mı? Eğer orda sniper yazmaya çalışmak yerine nişancılık oyunu şeklinde bir başlık atmayı terchi etselerdi hem ortada bir hata olmayacaktı hem de Türkçe'mizi anadilimizi kullanmış olacaklardı.

Neyse sağlık olsun. Bakarsınız bu yazıyı okurlar da daha dikkatli başlık atarlar.

Starwars Koca Kafalı Stormtrooper




Bu olay bir hata olmaktan çok bir komedi sahnesi. Şu meşhur Stormtrooperların kontrol odasını basıkları bir sahne vardır filmi izleyenler hatırlarlar. O sahnede stromtrooperlardan ekranın en sağındaki giriş esnasında kafasnı kapıya çarpıyor.

Bu nasıl gözden kaçmış anlamak mümkün değil.

Filmin Dvd'sinde ise bu hata düzeltilmiş durumda fakat orjinalinde kafasını çarpan stromtrooper'ı görebilrisiniz.

Bu arada bu hata yada komedi adını ne koyarsanız en iyi film hatalarında ilk 10'da :)

Amerikan Pastası Film Hatası Renk Değiştiren Bardak




Bir hata da meşhur gençlik filmi Amerikan Pastasından. Bu hataya bende anlam veremedim.

Filmdeki yatakodası sahnesinde odadaki kız elinde bira dolu saydam bir bardakla karşımıza çıkıyor. Kamera ondan kısa bir süreliğine ayrılıyor. Tekrar kahramanımıza geldiğinde elindeki bardağa bakıyoruz. Mavi bir bardak.

Tekrar kamera kızdan kısa bir süreliğine ayrılıp tekrar kıza döndüğünde bardağa bakıyoruz. Bardak tekrar saydam.

Şimdi çekim sahnesini biraz kafanızda canlandırın. Nasıl böyle bir hata olmuş olabilir? Yani çekim sırasında gerçekten bira içiliyordu sanırım. Eldeki bardağın değişmesi gerçekten ilginç.

Spiderman Kırılmayan Pencere




Evet sıradaki hatayı okudukdan sonra "yok artık" diyeceğinizden eminim.
Spiderman filminde Marry Jane'in 4 adam tarafından kaçırıldığı sahneye gidiyoruz şimdide.

Spiderman Jane'i kurtarmaya gider ve 4 kötü adamdan 2'sini kaldırıp Marry'nin arkasındaki camdan dışarı atar. Sonra kamera Spiderman'in diğer 2 kişiyi hakladığı sahneye geçer.

O sırada tekrar kamera tekrar Marry Jane'e döndüğünde sahneye dikkatlice bakalım. Camlar sapasağlam. :) Sanki az önce içlerinden hiç adam geçmemiş gibi.

Arda Turan Farkı Sen Yarat Kamera Arkası

Bakalım Arda Turan Farkı nasıl yaratmış? Ufak bir röportaj da var. İzliyoruz..

Dikkat! Titanic batıyor!

Titanic'in efsane batış sahnesine bakalım biraz da.

Jack ve Rose titanic gemisine tutunmuş birlikte dibe doğru ilerlerken bayrak direğindeki adama dikkatli bakın. E dikkatiniz yoğunlaştığına göre bu adamın can yeleğinin bir görünüp bir kaybolduğunu söylememe gerek yok herhalde :)

Titanik Cam Kapı

Efanevi Titanic filminden bir hata verelim şimdide. Jack smokinini giymiş first class kapısının önünde durmaktadır. Eğer cam kapıya dikkatlice bakarsanız orada çekim yapmakta olan kameramanı görebilirsiniz. :) İşte set ekibinin korkulu rüyası. Cam kapılar. Dikkatli izleyiciler de cam kapıları asla kaçırmıyorlar.

Twilight Garaj Sahnesindeki Hata

Bella'nın Edward'ın evine gittiği sahneyi hepimiz hatırlıyoruz değil mi? Şimdi bu sahneyi dikkatlice inceleyelim. Bella Edward'ın evine gittiğinde garajda 2 adet araba vardı. Şimdi birde ileri saralım ve evden çıkarlarken birdaha garajda göz gezdirelim. o da ne garajda tam 3 adet araba var.
Demekki birileri eve gizlice gelip gidiyor. Garaj'da umumi kullanıma açık :)

İstatistik